Vibiemme Junior 2B espressomachine

De VIBIEMME Domobar Junior 2B is geheel uitgevoerd in RVS en voorzien van twee boilers welke afzonderlijk van elkaar zijn in of uit te schakelen. Dankzij de gescheiden boilers bent u gegarandeerd van een perfecte, constante temperatuur-beheersing. Waar de stoom/heetwaterboiler een temperatuur heeft van rond de 118 graden heeft de koffieboiler daar en tegen een temperatuur van rond de 95 graden welke beide regelbaar zijn via een pressostaat en thermostaat. De fraai opengewerkte E61 zetgroep, waar alle VIBIEMME machines mee zijn uitgerust, is van massief messing en werkt op basis van een pre-infusie systeem (voorbevochtiging van een paar seconden). Door het wellen van de koffie komen de aroma’s maximaal vrij waardoor de perfecte extractie ontstaat. De VIBIEMME Domobar Junior 2B is uitgevoerd met een riant waterreservoir welke uitneembaar is via de bovenkant. Door de geweldige kracht van de stoomboiler is deze machine zeer geschikt voor het bereiden van perfecte cappuccino’s. De twee in het oog springende (druk) meters en de prominent geplaatste kranen zijn elegante details die in combinatie met zijn compacte afmeting, deze machine tot een sieraad in iedere keuken maakt.

Topklasse Vibiemme espressomachine

 • Professionele dual boiler technology
 • Befaamde chromen Faema E61-zetgroep
 • Fraai Italiaans design
 • Behuizing in luxe gepolijst RVS
 • ECO functie met uitschakelbare boiler
 • Twee klassieke manometers voor boiler- en zetgroepdruk
 • Koperen boilers en leidingen
 • Stoompijp en kokend watertap

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop


Details Vibiemme Junior 2B:

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Vibiemme Junior 2B zo bijzonder? De koffie zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een perfecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje koffie uit de Vibiemme wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Dual Boiler Technology

De Vibiemme Junior 2B heeft een optimale temperatuurcontrole door het gebruik van twee boilers. Waarom is dit belangrijk? Espressomachines leveren allemaal twee functies: koffiezetten en stoom/kokend water leveren. De uitdaging hierbij is dat beide op een andere temperatuur functioneren. De Vibiemme Junior 2B regelt de optimale temperatuur apart in twee gescheiden boilers voor de beste oplossing. Zodat je koffie zet met een enorme temperatuur stabiliteit; dit is essentieel voor een goede extractie en crema.

Klassieke Manometers

Op de Vibiemme Junior 2B zijn twee manometers geplaatst. Dit is een handig hulpmiddel voor de Barista. De ene manometer geeft de druk weer van de koffieboiler, ideaal is dit tussen de 1,0 - 1,2 Bar. Je weet hierdoor dat de espressomachine gebruiksklaar is en je kunt koffiezetten, stomen of water tappen. De andere manometer is voor het meten van de zetgroepdruk tijdens het koffiezetten, ideaal circa 9 bar.

Italiaans Design Espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Vibiemme Junior 2B wordt gesierd door de verchroomde klassieke zetgroep. Hiernaast is de Vibiemme espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. Dit levert een fraai Italiaans design en aanwinst in elk interieur.

Stoompijp & Kokend Watertap

De Vibiemme Junior 2B heeft nog een paar features. De stoompijp en watertap worden bediend met professionele kranen. Een ander voordeel van de Vibiemme Junior 2B is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koperen boilers. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon. Eigenlijk is de Vibiemme espressomachine een complete warme dranken apparaat.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Vibiemme heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De Vibiemme Junior 2B espressomachine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat het apparaat droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de machine weer.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Vibiemme Junior 2B is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een goede plek om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is essentieel voor versgezette koffie.

Barista Espresso handleiding

CasaBarista kent de matige gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Vibiemme Junior 2B. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Vibiemme Junior 2B heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de "Pick-up, Replace & Return" van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Specificaties

 • Afmetingen: 25cm B, 45cm D, 42cm H
 • 0,5 liter koffieboiler en 0,75 liter stoomboiler
 • 600 en 1200 Watt verwarmingselementen
 • 16 Bar hogedruk pomp
 • 2,7 liter waterreservoir
 • Gewicht 18 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Twee Portafilters met 1 en 2-uitlopen
 • Filterbakjes voor 1 en 2 kopjes koffie
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Vibiemme Junior 2B foto gallery

Vibiemme Junior 2B espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.
Vibiemme Junior 2B espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.
Vibiemme Junior 2B espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.
Vibiemme Junior 2B espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.