Vibiemme Domobar RVS espressomachine

VIBIEMME introduceerde eind jaren ’70  de Domobar standaard en is daarmee  een van de eerste fabrikanten die een consumenten uitvoering heeft gemaakt van een professionele espressomachine. Geen kunststof maar een geheel RVS  frame en ommanteling, gecombineerd met de befaamde messing E61 zetgroep.  De VIBIEMME Domobar standaard is voorzien van een compacte koperen boiler en vibratiepomp. Espresso is een zetwijze. Alleen met een zetdruk van 9 bar, een temperatuur van rond de 75 graden gemeten in het kopje, mag officieel gesproken worden van een espresso. De VIBIEMME Domobar standaard waarborgt al deze aspecten en zo kunt u ook thuis genieten van dé perfecte espresso. De VIBIEMME Domobar standaard is uitgevoerd met een riant waterreservoir welke uitneembaar is via de bovenkant. Door middel van tuimelschakelaars kan eenvoudig de keuze voor stoom gemaakt worden, welke ongeveer na 30 seconden verkrijgbaar is. De krachtige stoom zorgt ervoor dat u binnen een paar seconde perfect opgeschuimde  melk in de kan heeft.

Topklasse Vibiemme espressomachine

 • Befaamde Faema E61-zetgroep
 • Stoomfunctie voor melk
 • Fraai Italiaans design
 • Behuizing in luxe gepolijst RVS
 • Klassieke manometer voor boilerdruk
 • Koperen boiler en leidingen

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop


Details Vibiemme Domobar RVS:

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Vibiemme zo bijzonder? De koffie zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje koffie uit de Vibiemme wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Klassieke Manometer

Op de Vibiemme is een manometer geplaatst. Dit is een handig hulpmiddel voor de Barista. Deze manometer geeft de druk weer van de koffieboiler, ideaal is dit tussen de 1,0 - 1,2 Bar. Je weet hierdoor dat de espressomachine gebruiksklaar is en je kunt koffiezetten, stomen of water tappen.

Italiaans Design Espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Vibiemme Domobar wordt gesierd door de verchroomde klassieke zetgroep. Hiernaast is de Vibiemme espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. Dit levert een fraai Italiaans design en aanwinst in elk interieur.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Vibiemme heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De Vibiemme Domobar espressomachine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat het apparaat droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de machine weer.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Vibiemme Domobar is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een goede plek om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is essentieel voor versgezette koffie.

Barista Espresso handleiding bij Vibiemme

CasaBarista kent de matige gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Vibiemme. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Vibiemme Domobar heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de "Pick-up, Replace & Return" van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Specificaties Vibiemme Domobar

 • Afmetingen: 23cm B, 43cm D, 35cm H
 • 0,75 liter koperen boiler
 • 1400 Watt verwarmingselement
 • 16 Bar hogedruk vibratiepomp
 • 2,2 liter waterreservoir
 • Gewicht 18 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Twee Portafilters met 1 en 2-uitlopen
 • Filterbakjes voor 1 en 2 kopjes koffie
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Vibiemme Domobar foto gallery

Vibiemme Domobar RVS espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.
Vibiemme Domobar RVS espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.
Vibiemme Domobar RVS espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.
Vibiemme Domobar RVS espressomachine. Topklasse Italiaanse espressomachine van VBM espresso.