SCA Barista Professional cursus certificering

De Speciality Coffee Association (SCA) is een organisatie voor kwaliteitskoffie met een trainingsprogramma en certificering voor horecamedewerkers en professionals in de koffiebranche. De SCA Barista Professional cursus met certificering is bedoeld voor professionals in de horeca.

SCA Barista Professional cursus & examen

Ben je koffieliefhebber en werkzaam in de koffiebranche, dan kan je nu jouw kennis en vaardigheden meten in het professionele SCA examen. Eerst volg je twee lesdagen intensieve training over diverse koffie onderwerpen, als voorbereiding op het examen. Hierna heb een paar weken tijd om de geleerde stof in de praktijk te brengen en te "studeren" voor het examen.

Wat bepaalt de versheid van koffie? Wat zijn de laatste aanstamptechnieken? En wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van espressomachines? In de training SCA Barista Skills Professional leren we meer uitgebreid over invloeden op smaak en versheid van koffie, kijken we naar de nieuwe ontwikkelingen op gebied van apparatuur, leren we hoe we hoge kwaliteit microfoam produceren en hoe we een baristamenu ontwerpen. Verder behandelen we de HACCP, klanttevredenheid, kosten, leveranciers en werkroosters.

SCA Certificering

Deelnemers krijgen bij het goed doorlopen van het schriftelijk en praktijk examen een officieel SCAE certificaat en speldje uitgereikt. Verder wordt jouw naam vermeld als gecertificeerde persoon op de SCAE website.

Professionele Barista Trainers

De training en het examen worden verzorgd door een officiële SCA Autorized Trainer. Dit waarborgt de kwaliteit van de trainingen die worden gegeven.

SCAE Barista level 2 koffie examen