Expobar Office Leva / Lever espresso apparaat

De Expobar Office Leva / Lever espresso apparaat is een zeer robuuste en klassiek vorm gegeven espresso apparaat. De Expobar Office Leva / Lever koffiemachines met warmtewisselaar kun je altijd gelijktijdig koffiezetten, stomen en kokend water tappen. Met deze Expobar E61 espressomachine zet je de lekkerste koffiesoorten voor nog geen duizend euro, dat zie je nauwelijks bij andere merken. Bovendien handig in gebruik door antikalkfilter in het waterreservoir en de klassieke manometer. De Expobar Office Leva / Lever is een duurzame, stoere kwaliteitsmachine in RVS en chroom. Met unieke Nederlandse gebruiksaanwijzing en Barista tips. "The best Value for Money You can get!"

Topklasse espresso apparaat Expobar Office Leva / Lever

 • Professionele Faema E61 koffie zetgroep
 • Warmtewisselaar voor gelijktijdig koffie en stoom
 • Klassieke RVS & chromen behuizing
 • Professionele koperen boiler en leidingen
 • Manometer voor boilerdruk
 • Automatisch antikalkfilter in reservoir
 • Stoompijp en kokend watertap
 • Optie voor ESE koffie servings

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop


Details Expobar Office Leva / Lever:

Professionele Faema E61 zetgroep

Deze fameuze zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 zetgroep van de Expobar Office Leva / Lever zo bijzonder? De zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Warmtewisselaar voor Temperatuurstabiliteit

De beste klasse espresso apparaten, zoals de Expobar Office Leva / Lever, zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het naar de boiler door de warmtewisselaar (metalen buisje), het koude water wordt indirect verwarmd door de hete boiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de boiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Expobar Lever kan je daarom altijd direct stomen of kokend water aftappen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espressomachines zonder warmtewisselaar halen het koffiewater direct uit de boiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je wachten tot de boiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de boiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Stoompijp & Kokend Watertap

Expobar heeft nog een paar handige extra's aan de Office Leva / Lever toegevoegd. De stoompijp en watertap zijn volledig vrij beweegbaar op 360° balhoofden. Ideaal om mee te werken. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige boiler van 1,8 liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon.

Klassieke Manometer aan voorzijde

Op de Expobar Office Leva / Lever espresso apparaat is een klassieke manometer geplaatst. Dit is een handig hulpmiddel voor de Barista. De manometer geeft de druk weer van de stoomboiler en of deze op de juiste temperatuur is en gebruiksklaar. Ideaal is de stoomdruk tussen de 1,0 - 1,2 Bar.

Design in Chroom & RVS

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Expobar Office Leva / Lever wordt gesierd door de verchroomde klassieke E61 zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. De rechte vormen geven het industriële design een uniek karakter. Een aanwinst in elk interieur.

Milieubewuste Boilerisolatie in Office Leva / Lever

Expobar heeft als één van de weinige espressomerken de boilers geïsoleerd van haar professionele espressomachines. Een energiebesparende en zuinige keuze. Maar het biedt meer voordelen. Door de isolatie worden de interne componenten in de espressomachine minder heet. En omdat de geïsoleerde boiler minder snel afkoelt wordt de thermostaat en het verwarmingselement minder belast, dat scheelt in de levensduur.

Laagwater Beveiliging in Espresso apparaat

Expobar heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De machine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat de espressomachine droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de Lever weer.

Kopjesverwarmer op Espresso apparaat

Bovenop de Expobar Office Leva / Lever is een kopjesplateau die indirect verwarmd wordt door de boiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is een essentieel voor versgezette koffie.

 

 

Automatische Ontkalker

Kalk vormt een potentieel gevaar voor elke espressomachine. Om kalkaanslag te voorkomen heeft de Expobar Office Leva / Lever een koperen boiler en leidingen, deze zijn minder gevoelig voor kalkaanslag. Bovendien is de espressomachine uitgerust met een automatisch waterfilter die aan de slang in het waterreservoir is bevestigd. Hierdoor wordt het water eerst ontkalkt voordat het door de espressomachine wordt geleid. Dit waterfilter moet je eens per 1 à 2 maanden vervangen.

Barista Espresso Handleiding

CasaBarista kent de slechte gebruiksaanwijzingen van fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Expobar Office Leva / Lever. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espresso apparatuu

De Expobar Office Leva / Lever heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de "Pick-up, Replace & Return" van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Optie: Aansluiting op Waterkraan

Als je wilt kan de Expobar Office Leva / Lever ook geleverd worden met aansluiting op een vaste waterkraan. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen en kopjes van de espressomachine te halen. CasaBarista voert deze ombouw uit op verzoek. Dit kan direct bij aankoop of later als jouw situatie wijzigt. Het enige wat je nodig hebt is een extra waterkraantje in de buurt van de espressomachine.
Vastwateraansluiting (print folder)

Handige Extra's voor Expobar Office Leva / Lever

Bij aanschaf is het handig om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld extra's voor de Expobar Office Leva / Lever?

Specificaties Expobar Office Leva / Lever

 • Afmetingen espressomachine: 26cm B, 46cm D, 42cm H
 • 1.5 liter koperen boiler
 • 2000 Watt verwarmingselement
 • 15 Bar hogedruk pomp
 • 3 liter waterreservoir
 • Gewicht 25 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Twee portafilters met 1 en 2 uitlopen
 • Filterbakjes voor 1 en 2 kopjes koffie
 • Automatisch antikalk waterfilter
 • Blindfilter voor reiniging zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel

Links Expobar Office Leva / Lever

Coffeegeek klantreviews Expobar Office Leva / Lever
Whole Latte Love klantreviews Expobar Office Leva / Lever