Espresso Apparatuur voor topklasse Barista koffie

Waarom zou je topklasse espresso apparatuur aanschaffen? En waarom is dit beter dan een consumenten espresso apparatuur of automatische espressomachines?

De voordelen van topklasse espresso apparatuur

Lekkerste verse koffie

CasaBarista is gespecialiseerd in espresso apparatuur met de befaamde Faema E61 of Bezzera (met evt handhevel) koffiezetgroep, al jaren dé horeca standaard voor de lekkerste koffiesoorten. Kijk naar koffie apparatuur in espressobars of lees internetreviews over de beste espresso apparatuur: je komt steeds deze zetgroepen tegen. Deze klasse espressomachines hebben een geweldige betrouwbaarheid en een hoog percentage “perfect espresso shot quality, cup after cup”. Consumenten espresso apparaten hebben meer moeite met het bereiken van de perfecte doorlooptijd, smakelijke crèma of juiste temperatuur van de koffie.

Perfect melkschuim voor cappuccino

Professionele espresso apparatuur is uitgerust met extra grote boilers, zware kranen, draaibare stoomarmen (en warmtewisselaar) van horecakwaliteit. Dé noodzakelijke ingrediënten voor stoomkracht om perfect melkschuim voor cappuccino en caffè lattes te maken. Of microfoam met zeer kleine luchtbelletjes, waarmee latte art wordt gemaakt. Deze kwaliteit melkschuim is veel beter dan bij consumenten espresso apparatuur of koffie automaten.

Lange levensduur van espresso apparatuur

Een belangrijk voordeel van (semi)professionele espresso apparatuur is de grote duurzaamheid: horecakwaliteit waar je jarenlang plezier van hebt. Dat maakt de aanschafprijs betrekkelijk. Bij normaal thuisgebruik en goed onderhoud is de levensduur >15 jaar. Deze robuustheid zie je terug in het gewicht van de machines: circa 20kg. Dat zegt veel over de kwaliteit van toegepaste onderdelen.

Design espresso apparatuur

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. Een (semi) professionele espressomachine is veelal ontworpen in fraai design en behuizing van RVS en chroom. Met gebruik van kwaliteitsmaterialen en zorgvuldig afgewerkt. Dat is een échte blikvanger in ieders huis of in kantoor en horeca.

Praktisch in gebruik

Een (semi) professionele espressomachine is lekker robuust. Denk aan een groot waterreservoir, grote lekbak, groot warmhoudplateau voor koffiekopjes en een zware kwaliteit koffie portafilter. Dat is handig in het dagelijks gebruik. Je hoeft trouwens geen barista te zijn om vollop te genieten van deze espressomachines. Huisgenoten kunnen er ook gemakkelijk mee overweg, zonder dat zij espressofreaks zijn. Installatie is gemakkelijk: water erin, stekker in stopcontact...opwarmen en klaar voor gebruik!

Veelzijdigheid: diverse warme dranken

Kies je voor een espressomachines met warmtewisselaar, dan heb je een complete warme dranken machine in huis. De term 'espressomachine' is eigenlijk misleidend! Je kunt namelijk gelijktijdig koffiezetten, stomen en heetwater tappen. Met de stoompijp maak je cappuccino, latte machiatto of warme (choco)melk. De watertap is handig voor een kopje thee, cacao, bouillon of gewone koffie (espresso + heet water).

Koffie voor kwaliteitszoekers

Onze klanten kiezen niet alleen (semi)professionele espresso apparatuur vanwege de grote hoeveelheid koffie die ermee gezet kan worden. Maar juist vanwege de hoge kwaliteit van de verse koffie én fraaie apparatuur. Veel koffieliefhebbers drinken thuis gemiddeld niet meer dan 3-4 kopjes koffie per dag. Maar zij kiezen wel bewust voor een topklasse espressomachine waar met aandacht de lekkerste koffiesoorten mee wordt gemaakt. Onze professionele espressomachines zijn zeker niet alleen voor grootgebruikers.

Ontwikkelen Barista vaardigheden

Het voordeel van een (semi)professionele espressomachine is dat je als beginnende koffieliefhebber ermee kan starten en langzaam jouw vaardigheden en de bereiding van koffiesoorten kan ontwikkelen tot professioneel niveau. Je kunt meegroeien met de espresso apparatuur. Dat maakt de aankoop een succes voor lange termijn en voorkomt dat je al na een tijdje weer een betere espressomachine wilt. Voor en na aankoop van espresso apparatuur is het interessant om een barista workshop of examen te volgen. Dan leer je het beste uit jouw espressomachine halen.

Industrie-standaard espresso apparatuur

Onze espressomachines zijn allemaal opgebouwd met horeca onderdelen die door veel merken worden gebruikt. Het voordeel hiervan is de goede (toekomstige) verkrijgbaarheid en vanwege massaproductie hebben de onderdelen een redelijke prijs. Bovendien is het gemakkelijk om een servicebedrijf te vinden die onderhoud en reparaties kan uitvoeren. Dit is niet het geval bij espressomachines met afwijkende ontwerpen of bijzondere merken. Dat maakt een professionele espressomachine een toekomstvaste investering en eenvoudig te onderhouden.

Flexibel voor de toekomst

De meeste van onze espresso apparaten kunnen we upgraden naar een beveiligde vastwater aansluiting, automatisch antikalkfilter of rotary pomp. Zodat je nooit meer water in het reservoir hoeft bij te vullen of handmatig hoeft te ontkalken. De vastwater optie kan direct bij aanschaf worden gemonteerd, maar ook pas later als je behoefte of situatie wijzigt. Onze barista staat voor je klaar.

Hoge restwaarde espresso apparatuur

Vanwege de lange levensduur en “gewildheid” van professionele espresso apparatuur is er een goede 2e handsmarkt. Dus mocht je toe zijn aan iets anders, dan ontvang je bij verkoop altijd een redelijk bedrag terug. Bij een consumenten espresso apparaat is de restwaarde al na 3-5 jaar nihil.

Aankoop, Demonstratie & Advies

Goede espresso apparatuur kan je het best laten demonstreren door koffie experts. Voor uitgebreid advies, uitleg over de machines, techniek, onderhoud, Barista tips & trucs en uiteraard om te proeven! Een persoonlijke afspraak met de Barista is onze perfecte gratis dienstverlening aan koffieliefhebbers. Je bent van harte welkom bij onze Barista Shops in Nederland en België. Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen bij aankoop via de webshop.

 

topklasse espresso koffie apparatuur