Rocket R60V Pressure Profile 2-boiler PID espressomachine

Vlak voor de jaarwisseling pakt Rocket Espresso uit Milaan flink uit met de introductie van de R60V.

Dit is het nieuwe paradepaardje van deze Italiaanse Espressomachine fabrikant uit Milaan.

Functioneel kent de R60V 2 boilers met PID en 3 verschillende pressure profiles die met behulp van een afneembaar control display ingesteld kunnen worden. Maar deze instellingen kunnen ook vanaf jou Iphone of Android smartphone bediend worden.

De Rocket R60V Espresso machine heeft de looks van de succesvolle R58 V2 maar verschilt wel degelijk.

Zo wordt de R60V naast chrome ook in mat zwart uitvoering op de markt gebracht, verder kent het uiterlijk van deze nieuwkomer nog een fraai detail. Wanneer de machine is aangezet  ziet men de R van Rocket oplichten. Zowel de stoom als de heet water kraan staan onder een hoek zodat er aan beide kanten van de machine meer werkruimte onstaat.

Het control display is groter en overzichtelijker dan van de R58 zodat het actieve pressure profile in tijd kan worden gevolgd.

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Harderwijk/Zeewolde, Nijverdal, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop

Topklasse Rocket R60V espressomachine

 • Pressure Profile Espresso Machine
 • Dual boiler technology met boilers voor koffie & stoom/heetwater
 • Professionele PID met Advanced Remote Control Unit 
 • Shot Timer
 • IOS & Android App Controller
 • Chromen Faema E61-zetgroep
 • Horecaklasse rotatiepomp
 • Dual water met wee wateraansluitingen: reservoir of direct op kraan
 • Fraai Italiaans design uit Milaan
 • Behuizing in luxe gepolijst RVS of Mat Zwart
 • Twee klassieke manometers voor boiler- en pompdruk
 • Koperen leidingen
 • Cool touch stoompijp en kokend watertap

Details Rocket R60V:

Espressomachine met Pressure Profile

Door de druk tijdens de extractie te variëren, verandert de shot van smaak. De barista speelt graag met deze variabele omdat de smaak hierdoor naar eigen inzicht kan worden beïnvloed. Eindelijk is hiermee de pre-infusion helemaal onder controle. Maar ook kan je het bittertje aan het einde van je extractie wat onderdrukken met een lagere druk. Rocket past uiterst slimme techniek toe om dit mogelijk te maken, zonder al te ingewikkelde electronica.

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Rocket R60V zo bijzonder? De koffie zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd messing. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje koffie uit de Rocket R60V wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Espressomachine met Dual Boiler Technology

De beste klasse espressomachines, zoals de Rocket R60V zijn uitgerust met 2 boilers. De Rocket R60V heeft een optimale temperatuurcontrole door het gebruik van twee boilers. Waarom is dit belangrijk? Espressomachines leveren allemaal twee functies: koffiezetten en stoom/kokend water leveren. De uitdaging hierbij is dat beide op een andere temperatuur functioneren. De R60V regelt de optimale temperatuur apart in twee gescheiden boilers voor de beste oplossing. Zodat je koffie zet met een enorme temperatuur stabiliteit; dit is essentieel voor een goede extractie en crema.

Horeca Rotatiepomp

De ingebouwde rotatiepomp en professionele motor binnen de Rocket zijn van robuuste horecakwaliteit. Het voordeel van een rotatiepomp is de zeer constante druk op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Hierdoor verloopt de koffie extractie optimaal met heerlijk crèma. De pomp is tevens zeer precies in te stellen op 9 Bar. Bij vibratiepompjes fluctueert dit nogal. Bovendien is een belangrijk voordeel dat de componenten van zware professionele kwaliteit zijn; en een langere levensduur hebben dan espressomachines met vibratiepompjes.

Twee Klassieke Manometers

Op de Rocket R60V zijn twee manometers geplaatst. Dit is een handig hulpmiddel voor de Barista. De ene manometer geeft de druk weer van de koffieboiler, ideaal is dit tussen de 1,0 - 1,2 Bar. Je weet hierdoor dat de espressomachine gebruiksklaar is en je kunt koffiezetten, stomen of water tappen. De andere manometer meet de opgebouwde pompdruk tijdens het koffiezetten, ideaal is deze circa 9 Bar.

Italiaans Design Espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Rocket R60V wordt gesierd door de verchroomde klassieke zetgroep. Hiernaast is de Rocket espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. Dit levert een fraai Italiaans design en aanwinst in elk interieur. Door de digitale functies weg te werken in de remote control unit, is het klassieke design intact gebleven!

Stoompijp & Kokend Watertap

De Rocket R60V heeft nog een paar features. De stoompijp en watertap worden bediend met professionele kranen. Een ander voordeel van de Rocket R60V is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koperen boiler van 1.7L liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon. Eigenlijk is de Rocket espressomachine een complete warme dranken apparaat.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Rocket heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De Rocket espressomachine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat het apparaat droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de machine weer.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Rocket is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is essentieel voor versgezette koffie.

Barista Espresso handleiding Rocket R60V

CasaBarista kent de matige gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Rocket R60V. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Rocket R60V heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de "Pick-up, Replace & Return" van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Twee water aansluitingen

De Rocket heeft twee opties voor water aansluitingen. Je kan standaard het waterreservoir gebruiken. Of via een handige switch omschakelen naar een vastwater aansluiting. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen en koffiekopjes van de espressomachine te halen. Het enige wat je nodig hebt is een extra waterkraantje in de buurt van de espressomachine.

Specificaties Rocket R60V

 • Afmetingen: 31cm B, 44cm D, 41cm H
 • 1.7L stoomboiler en 0.58L koffieboiler
 • 2x 1400 Wat verwarmingselementen
 • 9 Bar professionele rotarypomp & motor
 • 2.5L waterreservoir en vastwater aansluiting
 • Gewicht 29 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Twee Portafilters met 1 en 2-uitlopen
 • Filterbakjes voor 1 en 2 kopjes koffie
 • Automatisch antikalk waterfilter
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie
 • Borsteltje voor reiniging zetgroep
 • CD-rom met gebruiksaanwijzingen

Handige Extra's voor Espressomachines

Bij aanschaf van een espresomachine zoals de Rocket is het handig om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld extra koffie accessoires voor de Rocket?

Rocket espresso Italy Milano logo