Bezzera Galatea Rotary espressomachine

De retro design Bezzera Galatea Rotary is een Italiaanse topklasse espressomachine. Bezzera is de oorspronkelijke uitvinder van espresso en sinds 1901 producent van de beste Italiaanse espresso apparatuur. De Bezzera Galatea is het topmodel dat de afgelopen 2 jaar is ontwikkeld. Volledig met de hand samengesteld en in luxe chroom uitgevoerd. In retro Italiaanse stijl maar uitgerust met de nieuwste techniek en beste materialen. De professionele rotary pomp werkt zeer stil en biedt direct constante druk op de zetgroep, waardoor de perfecte koffie extractie ontstaat. Uitgerust met vastwater aansluiting zodat je nooit meer water hoeft bij te vullen. Topklasse barista espressomachine voor de échte Italiaanse koffieliefhebber.

Vernieuwd model Bezzera Galatea Rotary espressomachine met dubbele manometer voor pomp- en stoomdruk!

Topklasse Bezzera Galatea Espressomachine

 • Professionele Faema E61 koffie zetgroep en warmtewisselaar
 • Interne rotary pomp en professionele motor
 • Vastwater aansluiting met beveiliging
 • Ergonomisch geplaatste stoompijp en watertap
 • Koperen boiler en leidingen
 • Dubbele klassieke manometers
 • Dubbel geïsoleerde interne bedrading
 • Optie voor gebruik ESE koffie servings

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop


Details Bezzera Galatea Rotary:

Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze Faema E61 koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de Faema E61 zetgroep van de Bezzera Galatea zo bijzonder? De zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Rotarypomp met Optimale Druk

De ingebouwde rotatiepomp en professionele motor zijn van robuuste horecakwaliteit. Het voordeel van een rotatiepomp is de zeer constante druk op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Hierdoor verloopt de koffie extractie optimaal met heerlijk crèma. De pomp is tevens zeer precies in te stellen op 9 Bar. Bij vibratiepompjes fluctueert dit nogal. Bovendien is een belangrijk voordeel dat de componenten van de Bezzera Galatea Rotary van zware professionele kwaliteit zijn; en een langere levensduur hebben dan espressomachines met vibratiepompjes.

Warmtewisselaar in Espressomachine

De beste klasse espressomachines zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het naar de boiler door de warmtewisselaar (metalen buisje), het koude water wordt indirect verwarmd door de hete boiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de boiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Bezzera Galatea kan je daarom altijd direct stomen of kokend water aftappen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espressomachines zonder warmtewisselaar halen het koffiewater direct uit de boiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je wachten tot de boiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de boiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Dubbele Klassieke Manometers

Op de Bezzera Galatea Rotary zijn klassieke manometers geplaatst. Dit zijn handig hulpmiddellen voor de Barista. De ene manometer geeft de druk weer van de stoomboiler en of deze op de juiste temperatuur is en gebruiksklaar. Ideaal is de stoomdruk tussen de 1,0 - 1,2 Bar. De andere manometer geeft de opgebouwde druk weer in de zetgroep tijdens het koffiezetten (ideaal circa 9 Bar).

Italiaans Design Espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Bezzera Galatea Rotary wordt gedomineerd door de verchroomde klassieke E61 zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. De ronde vormen geven de Italiaans design espressomachine een uniek karakter. Een aanwinst in elk interieur.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Bezzera Galatea Rotary is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is een belangrijke voorwaarde voor versgezette koffie. Door de vastwater aansluiting kan je altijd de koffiekopjes laten staan op de espressomachine.

Vastwater aansluiting op espressomachine

De Bezzera Galatea Rotary wordt geleverd met een directe aansluiting op een waterkraan (zoals bv een wasmachine). Dit heeft het voordeel dat je nooit meer water in een reservoir hoeft bij te vullen. Of de koffiekopjes moet verplaatsen. Verder adviseren wij een automatische ontkalker tussen de waterkraan en espressomachine te plaatsen, zodat je ook nooit meer handmatig hoeft de ontkalken. Voor de waterafvoer kan je gebruikmaken van de lekbak of een aansluiting maken voor een vaste waterafvoer.

Barista Espresso Handleiding

CasaBarista kent de slechte gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Bezzera Galatea Rotary. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Bezzera Galatea Rotary heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Optioneel is de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Bezzera Galatea uitvoeringen

De Bezzera Galatea Rotary is uitgevoerd met vastwater aansluiting en rotarypomp. Het standaardmodel van de Bezzera Galatea Domus espressomachine is uitgevoerd met een waterreservoir en vibratiepomp.

Specificaties Bezzera Galatea Rotary

 • Afmetingen espressomachine: 36cm B, 46cm D, 45cm H
 • 2 liter koperen koffieboiler & koperen leidingen
 • 1350 Watt verwarmingselement
 • Professionele rotarypomp & motor
 • Aansluiting op een waterkraan
 • Gewicht 30 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Complete portafilter (1-uitloop) met 1-persoons filterbakje
 • Complete portafilter (2-uitlopen) met 2-persoons filterbakje
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Handige Extra's voor Espresso apparatuur

Bij aanschaf is het belangrijk om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld handige extra's voor Bezzera Galatea Rotary?

 • Antikalk waterfilter voor aansluiting tussen de waterkraan en espressomachine
 • Reiniger voor de E61 koffie zetgroep van de Bezzera Galatea Rotary
 • ESE portafilter waarmee je koffie ESE servings kan gebruiken in de E61 koffie zetgroep
 • Naked portafilter zonder uitloop om de koffie extractie perfect te volgen
 • Barista tools zoals een stalen tamper, RVS melkkan, uitkloplade voor de koffie "puck"

Links Bezzera Galatea Rotary

www.bezzera.it

foto gallery bezzera galatea rotary espressomachine