ESE Servings Portafilter

Deze unieke ESE filterdrager is speciaal ontworpen voor de Faema E61 koffie zetgroep. Toepasbaar op de E61 zetgroep espressomachines. Geschikt om ESE servings te gebruiken. De filterhouder wordt direct in de zetgroep gebruikt, er zijn verder geen aanpassingen of installaties noodzakelijk. Dit maakt het systeem zeer gebruiksvriendelijk en flexibel. Je kunt namelijk altijd direct wisselen met de originele filterhouder voor losse koffiemaling. Zwaar verchroomde filterdrager, in rood met 1-kops uitloop.

Werking & tips

a) Je kunt de 'bodem' van de portafilter in hoogte verstellen, zodanig dat je serving mooi klem zit tussen de douche van de zetgroep en bodem (zeef) van de portafilter. Draai de uitloop van de portafilter af. Het stuk schroefdraad voorzichtig met een grote tang verdraaien, waarmee je de hoogte van de bodem instelt. Doe aub een doekje tussen tang en draad, om het beschadigen van het schroefdraad te voorkomen.

b) De druk tijdens het koffiezetten kan geregeld worden door de uitloop te verdraaien van hoog naar laag. Dit regelt een klepje in het portafilter die sneller (lage druk) of langzamer (hogere druk) opengaat voor het doorlaten van koffie. Door de uitloop vaster te draaien verhoog je de druk, en vice versa.

c) De portafilter moet goed op temperatuur zijn voor het koffiezetten, want het is een zwaar stuk metaal. Anders wordt de koffie te koud bij het doorlopen. Plaats de portafilter een tijd in de warme zetgroep en laat er wat heet water doorlopen (zonder serving).

NB ESE servings werken handig, snel & schoon...maar zullen nooit de espresso kwaliteit en perfecte extractie bereiken van versgemalen koffiebonen!

Portafilter ESE servings