Bezzera Mitica Top-PID espressomachine

Primeur CasaBarista: Bezzera Mitica TOP-PID met PID, rotarypomp en 2x watertoevoer 

De Bezzera Mitica Top-PID espressomachine is het nieuwe topmodel van Bezzera. Volledig luxe gepolijst met de hand samengesteld RVS en met fraai LED verlichte backpanel. Een modern knipoogje naar de fameuze welbekende Faema E61 machines. De Bezzera Mitica Top-PID is professioneel uitgerust met PID, rotarypomp en twee wateraansluitingen met switch. Je kan met dit dual water gebruik maken van het waterreservoir of de machine aansluiten op een waterkraan. Hiernaast heeft de Top versie nu een moderne PID gekregen. Deze Bezzera is wel heel opvallend fraai en klassiek uitgevoerd met het LED lichtgevende achterpaneel, waar het Bezzera logo met daarin het wapen van Milaan pronkt. Bezzera is de Milanese uitvinder van de espresso en sinds 1901 producent van de beste Italiaanse espressomachines. Ook met een eerlijk prijskaartje, omdat de machines rechtstreeks van fabrikant Bezzera door CasaBarista, zonder tussenschakels worden aangeboden.


Topklasse Bezzera Mitica Top-PID espressomachine

 • Professionele Faema E61 koffie zetgroep en warmtewisselaar
 • Zwaar uitgeruste rotarypomp en motor
 • Twee wateraansluitingen met switch (reservoir/vastwater)
 • Horecakwaliteit pressostat
 • Stoompijp voor melkschuim en kokend watertap
 • Luxe Italiaans design en RVS, chromen behuizing
 • Koperen 2Lt koffieboiler en leidingen
 • Klassieke manometers voor boiler- en pompdruk
 • Ruim waterreservoir van 4 liter
 • Gratis speciale antikalk waterkit twv €45
 • Optie voor gebruik ESE koffie servings

CasaBarista's Mitica Top-PID Special Edition

CasaBarista's Mitica TOP-PID Special Edition 'di Rossi' 

Uw Bezzera Mitica Top-PID is al een eyecatcher, met de Special Edition voegt u nog een personal touch aan deze bella macchina toe. De SE uitvoering is voorzien van duurzaam Palisander of Zebrano houten detail. De beide kraanknoppen, de E61 leverknop en natuurlijk de portafilter handgrepen, worden geleverd in genoemde houtsoorten naar keuze. Dit fraais, een lust voor het oog en bovenal 'one of a kind', wordt handmade vervaardigd door diRossi 'Tailor-made creations'. 

 

 


Details Bezzera Mitica Top PID:


Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espressomachines. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Bezzera Mitica zo bijzonder? De koffie zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje koffie uit de Bezzera Mitica wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Espressomachine met Warmtewisselaar

De beste klasse espressomachines, zoals de Bezzera Mitica Top PID, zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het naar de koffieboiler door de warmtewisselaar (metalen buisje), het koude water wordt indirect verwarmd door de hete koffieboiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de boiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Bezzera Mitica kan je daarom altijd direct stomen of kokend water aftappen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espressomachines zonder warmtewisselaar halen het water direct uit de koffieboiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je wachten tot de koffieboiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de koffieboiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Rotarypomp met Optimale Druk

De ingebouwde rotatiepomp en professionele motor in de Bezzera Mitica Top PID zijn van robuuste horecakwaliteit. Het voordeel van een rotatiepomp is de zeer constante druk op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Hierdoor verloopt de koffie extractie optimaal met heerlijk crèma. De pomp is tevens zeer precies in te stellen op 9 Bar. Bij vibratiepompjes fluctueert dit nogal. Bovendien is een belangrijk voordeel dat de componenten van zware professionele kwaliteit zijn; en een langere levensduur hebben dan espressomachines met vibratiepompjes. 

Twee wateraansluitingen

De Mitica Top PID heeft twee opties voor de watertoevoer. Je kan standaard het waterreservoir gebruiken. Gecombineerd met de rotarypomp is dat een feature die je niet vaak ziet in espressomachines! Of je schakelt via een handige switch naar de vastwater aansluiting. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen en koffiekopjes van de espressomachine te halen. Het enige wat je nodig hebt is een waterkraantje in de buurt van de espressomachine.

Stoompijp & Kokend Watertap

Bezzera heeft nog een paar handige extra’s aan de Mitica Top PID toegevoegd. De stoompijp en watertap zijn volledig vrij beweegbaar op 360° balhoofden. Ideaal om mee te werken. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koffieboiler van 2 liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon.

Twee Klassieke Manometers

Op de Bezzera Mitica Top PID zijn twee klassieke manometers geplaatst. Dit zijn handige hulpmiddellen voor de Barista. De ene manometer geeft de druk weer van de stoomboiler en of deze op de juiste temperatuur is en gebruiksklaar. Ideaal is de stoomdruk tussen de 1,0 - 1,2 Bar. De tweede manometer geeft de pompdruk weer op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Ideaal is deze druk circa 9 Bar.

Italiaans Design Espressomachine 

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Bezzera Mitica Top PID wordt gesierd door de chromen klassieke E61 koffie zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. De strakke vormen geven het Italiaanse design een uniek karakter. Een aanwinst in elk interieur.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Bezzera heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een  laagwater beveiliging. De machine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat de espressomachine droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de Mitica weer.

Koffiekopjes Verwarmer 

Bovenop de Bezzera Mitica Top PID is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is een belangrijke voorwaarde voor versgezette koffie. Het waterreservoir zit handig achter het koffiekopjes plateau en er niet onder. Je kunt dus water in het reservoir bijvullen en de koffiekopjes laten staan.

Automatische Ontkalker

Kalk vormt een potentieel gevaar voor elke espressomachine. Om kalkaanslag te voorkomen heeft de Bezzera Mitica Top PID een koperen koffieboiler en leidingen, deze zijn minder gevoelig voor kalkaanslag. Bovendien biedt CasaBarista een speciale oplossing met een automatisch waterfilter die aan een extra slang in het waterreservoir wordt bevestigd. Hierdoor wordt het water eerst ontkalkt voordat het door de Bezzera Mitica Top PID espressomachine wordt geleid. Dit waterfilter moet je eens per 1 à 2 maanden vervangen. Onze klanten krijgen deze set gratis bij aanschaf van de espressomachine.

Barista Espresso Handleiding

CasaBarista kent de matige gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Bezzera Mitica Top PID. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de Bezzera Mitica Top PID espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Bezzera Mitica Top PID heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Optioneel is de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Handige Extra’s voor Espressomachine

Bij aanschaf is het belangrijk om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld handige extra’s voor Bezzera Mitica?

Specificaties Bezzera Mitica Top PID

 • Afmetingen espressomachine: 32cm B, 45cm D, 40.5cm H
 • 2 liter koperen koffieboiler & koperen leidingen
 • 1350 Watt verwarmingselement
 • 15 Bar hogedruk pomp
 • 4 liter waterreservoir & vastwater connectie
 • Gewicht 25 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Complete portafilter (1-uitloop) met 1-persoons filterbakje
 • Complete portafilter (2-uitlopen) met 2-persoons filterbakje
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie 
Bezzera Mitica Top-PID luxe espressomachine uit Italië