Bezzera Giulia Rotary Italiaanse espressomachine

De Bezzera Giulia Rotary Italiaanse espressomachine is één van de nieuwe topmodellen van Bezzera. De Bezzera Giulia Rotary is volledig met de hand samengesteld en in luxe gepolijst RVS en chroom uitgevoerd. De espressomachine is in klassieke Italiaanse stijl uitgevoerd, maar uitgerust met de nieuwste techniek en professionele materialen. De beste kwaliteit Italiaanse espressomachine voor de enthousiaste koffieliefhebber. Gelijk aan de Bezzera Giulia maar dan uitgerust met professionele Rotary pomp en vastwater aansluiting. Bezzera is de Milanese uitvinder van de espresso en sinds 1901 producent van de beste Italiaanse espressomachines. Met een wel héél aantrekkelijk prijskaartje. Goed nieuws dus voor liefhebbers van exclusieve Italiaanse espresso apparaten.

Topklasse Bezzera Giulia Rotary espressomachine

 • Professionele Faema E61 koffie zetgroep
 • Warmtewisselaar voor gelijktijdig koffiezetten en stomen
 • Rotary pomp en aansluiting op waterkraan
 • Stoompijp voor melkschuim en extra kokend watertap
 • Luxe Italiaans design en RVS, chromen behuizing
 • Koperen koffieboiler en leidingen
 • Klassieke manometers voor boiler- en pompdruk
 • Vastwater afvoer of gebruik van lekbak
 • Optie voor gebruik ESE koffie servings

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Harderwijk/Zeewolde, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop


Details Bezzera Giulia Rotary:


Professionele Faema E61 koffie zetgroep

Deze fameuze koffie zetgroep is in 1961 ontwikkeld door Faema en sindsdien dé standaard voor topklasse espresso apparaten. Wat maakt de E61 koffie zetgroep van de Bezzera Giulia Rotary zo bijzonder? De koffie zetgroep is zwaar uitgevoerd met ruim 4 kilo aan verchroomd staal. Het thermosyphon principe leidt continu heet water door de zetgroep. Dit biedt optimale thermische eigenschappen. Hiernaast heeft de koffie zetgroep en filterhouder de grootste diameter in de markt (58 mm). Voor een prefecte extractie en crema van de koffie. Met de klassieke hendel (de "lever") bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje koffie uit de Bezzera Giulia Rotary wordt zo "op maat" gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie. Een ander voordeel van de E61 industriestandaard is, dat het eenvoudig te onderhouden is en er altijd onderdelen voorradig zijn.

Rotarypomp met Optimale Druk

De ingebouwde rotatiepomp en professionele motor in de Bezzera Giulia zijn van robuuste horecakwaliteit. Het voordeel van een rotatiepomp is de zeer constante druk op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Hierdoor verloopt de koffie extractie optimaal met heerlijk crèma. De pomp is tevens zeer precies in te stellen op 9 Bar. Bij vibratiepompjes fluctueert dit nogal. Bovendien is een belangrijk voordeel dat de componenten van de Bezzera Giulia Rotary van zware professionele kwaliteit zijn; en een langere levensduur hebben dan espressomachines met vibratiepompjes.

Espressomachine met Warmtewisselaar

De beste klasse espresso apparaten, zoals de Bezzera Giulia Rotary, zijn uitgerust met warmtewisselaar, afkomstig uit de horeca. Deze techniek haalt het koffiewater direct uit het waterreservoir, leidt het naar de koffieboiler door de warmtewisselaar (metalen buisje), het koude water wordt indirect verwarmd door de hete koffieboiler (op circa 120° C) en bereikt met een optimale temperatuur de zetgroep. Het grote voordeel hiervan is dat de boiler continu op één stabiele (stoom)temperatuur wordt gehouden. Met de Bezzera Giulia Rotary kan je daarom altijd direct stomen of kokend water aftappen en tegelijkertijd koffiezetten. Ideaal voor liefhebbers van cappuccino, latte macchiatto of espresso macchiatto. Eenvoudige espresso apparaten zonder warmtewisselaar halen het water direct uit de koffieboiler (op circa 100° C). Om te kunnen stomen moet je wachten tot de koffieboiler boven het kookpunt is (naar circa 120° C). Wil je daarna koffie zetten dan moet de koffieboiler weer afkoelen anders krijg je een verbrande, bittere koffie.

Stoompijp & Kokend Watertap

Bezzera heeft nog een paar handige extra's aan de Giulia Rotary toegevoegd. De stoompijp en watertap zijn volledig vrij beweegbaar op 360° balhoofden. Ideaal om mee te werken. Een ander voordeel is dat het espresso apparaat is uitgerust met een volwaardige koffieboiler van 2 liter. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. De watertap levert direct kokend water: handig voor een kopje thee of bouillon.

Twee Klassieke Manometers

Op de Bezzera Giulia Rotary zijn twee klassieke manometers geplaatst. Dit zijn handige hulpmiddellen voor de Barista. De ene manometer geeft de druk weer van de stoomboiler en of deze op de juiste temperatuur is en gebruiksklaar. Ideaal is de stoomdruk tussen de 1,0 - 1,2 Bar. De tweede manometer geeft de pompdruk weer op de zetgroep tijdens het koffiezetten. Ideaal is deze druk circa 9 Bar.

Italiaans Design Espressomachine

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Bezzera Giulia Rotary wordt gesierd door de chromen klassieke E61 koffie zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. De strakke vormen geven het Italiaanse design een uniek karakter. Een aanwinst in elk interieur.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Bezzera Giulia Rotary is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in het espresso apparaat. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is een belangrijke voorwaarde voor versgezette koffie. Het waterreservoir zit handig achter het koffiekopjes plateau en er niet onder. Je kunt dus water in het reservoir bijvullen en de koffiekopjes laten staan.

Vastwater aansluiting op espressomachine

De Bezzera Giulia Rotary wordt geleverd met een directe aansluiting op een waterkraan (zoals bv een wasmachine). Dit heeft het voordeel dat je nooit meer water in een reservoir hoeft bij te vullen. Of de koffiekopjes moet verplaatsen. Verder adviseren wij een automatische ontkalker tussen de waterkraan en espressomachine te plaatsen, zodat je ook nooit meer handmatig hoeft de ontkalken. Voor de waterafvoer kan je gebruikmaken van de lekbak of een aansluiting maken naar een vaste afvoer.

Barista Espresso Handleiding

CasaBarista kent de slechte gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Bezzera Giulia Rotary. Met uitgebreide uitleg over het espresso apparaat, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de Bezzera Giulia Rotary espresso apparaat in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Bezzera Giulia Rotary heeft 2 jaar garantie. CasaBarista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Optioneel is de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espresso apparaat. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Handige Extra's voor Espressomachines

Bij aanschaf is het belangrijk om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld handige extra's voor Bezzera Giulia Rotary?

 • Antikalk waterfilter voor aansluiting tussen de waterkraan en espressomachine
 • Reiniger voor de E61 koffie zetgroep van de Bezzera Giulia Rotary
 • ESE portafilter waarmee je koffie ESE servings kan gebruiken in de E61 koffie zetgroep
 • Naked portafilter zonder uitloop om de koffie extractie perfect te volgen
 • Barista tools zoals een stalen tamper, RVS melkkan, uitkloplade voor de koffie "puck"

Specificaties Bezzera Giulia Rotary

 • Afmetingen espresso apparaat: 30cm B, 43cm D, 41.5cm H
 • 2 liter koperen koffieboiler
 • 1350 Watt verwarmingselement
 • Professionele rotary hogedruk pomp (9 Bar)
 • Gewicht 25 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Complete portafilter (1-uitloop) met 1-persoons filterbakje
 • Complete portafilter (2-uitlopen) met 2-persoons filterbakje
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

Links Bezzera Giulia Rotary

www.bezzera.it

bezzera giulia rotary italiaanse espressomachine foto's